Däckbyte

Däckbyte

Hög tid för däckbyte? Välkommen till oss på Däckprofilen i Örebro! Vi är specialiserade på däck och däckbyten och hjälper dig oavsett om du köpt nya däck eller om du ska skifta till sommardäck eller vinterdäck.

Dags att byta däck?

Hos oss kan du enkelt boka tid för däckbyte online. När du kommer hit med din bil på din bokade tid ser vi över dina däck så att de håller måtten gällande mönsterdjup och lufttryck. Alla bilar som rullar ut från vår verkstad skall vara utrustade med säkra däck. Är du i behov av nya däck hjälper vi dig även med att ta fram de bästa däcken för dig och din bilkörning.

Byta till sommardäck

Sommardäck är tillåtet att köra med mellan den 1 april till 1 december. Dock måste sommardäcken vara på mellan den 16 april och 30 september.

Byta till vinterdäck

Lagen säger att bilen ska ha vinterdäck på om det råder vinterväglag samt mellan datumen 1 december till 31 mars. Det är tillåtet att köra med vinterdäck mellan den 1 oktober och 15 april.

Vad innebär vinterväglag?

Du ska alltid ha vinterdäck på bilden när det är vinterväglag på vägbanan, oavsett vilket datum det är. Vinterväglag räknas om det finns snö, modd, is eller frost på vägen.